top of page
Zoeken

De Turkse keuken, meer dan alleen döner en kebab

Dit is Hale, opgegroeid in Istanbul en sinds 2019 eigenaar van het cateringbedrijf Turkish Tale. Daarnaast schreef ze het kookboek: "De Bijbel van de Turkse keuken". Haar doel? Het delen van de ware rijkdom en verscheidenheid aan gerechten die de Turkse keuken te bieden heeft. We vroegen haar of ze ons wat meer kon vertellen over haar bedrijf.


Waar ze anderen kookles geeft tijdens haar verschillende type workshops heeft Hale zelf op een andere manier leren koken. Nadat ze veel tijd heeft doorgebracht in de keuken waar ze haar moeder en oma grondig observeerde, bleek ze al snel een natuurtalent te zijn. Op haar dertiende maakte ze haar eerste Turkse linzensoep uit haar hoofd. Sinds vier jaar deelt ze deze passie ook met anderen. Ze wil met Turkish Tale laten zien dat de Turkse keuken veel meer deze te bieden heeft dan alleen döner en kebab. "We hebben bijvoorbeeld ook zoveel vegetarische en plantaardige gerechten. Dus ik doe gewoon mijn best om de echte Turkse keuken te laten zien waarmee ik ben opgegroeid." Hale legt uit dat veel Turkse gerechten bestaan uit uien, knoflook, tomaten- en peperpasta. Naast vlees zijn groenten, en dan vooral aubergine en peulvruchten, belangrijke ingrediënten. De Turkse keuken behoort volgens Hale tot de wereldkeukens waar je met hele simpele ingrediënten heerlijke gerechten kan maken. "De verse ingrediënten in mezze, de olijfolie uit de Egeïsche regio, het versgebakken brood en Simit in elke stad, eindeloze ontbijttafels, en stevige maaltijden zijn slechts enkele voorbeelden waarom ik zo van de Turkse keuken houd", verzucht Hale.

Tot slot vroegen we Hale of ze nog een kooktip had voor onze lezers. Dit had ze zeker: "Als je dol bent op rauwe uien, maar je maag ze niet zo goed verdraagt, masseer de gesneden uien dan met wat zout en was ze vervolgens onder koud water. Dit maakt de uien zachter en vermindert de scherpte. Probeer het eens uit en laat je verrassen door de vele smaken van de Turkse keuken!"


Neem vooral even een kijkje op Hale's website: https://turkishtale.nl. Bestel een van haar heerlijke gerechten of volg een leuke workshop! 

Hale deelde met ons dit heerlijke recept van Cilbir, gepocheerde eieren met knoflookyoghurt. Vanaf nu ons favoriete ontbijt!
85 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page