top of page

Over Smaack

Met Smaack willen we mensen bekender maken met buitenlandse keukens en eetculturen. De C in Smaack staat daarom ook voor cultuur. Wij geloven dat verschillende culturen heel veel van elkaar kunnen leren. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook wat betreft eetgewoontes. We willen het toegankelijker maken om nieuwe écht authentieke recepten uit andere landen uit te proberen. 

Het idee is ontstaan toen een vriend van Dafne aan haar vroeg of ze een klassiek roti kip recept had. "Ik probeerde het eerst op internet op te zoeken, maar kwam erachter dat het erg lastig was om een recept te vinden dat vergelijkbaar was met het rotirecept van

mijn Surinaamse oma." Vaak werden er ingrediënten als ananas toegevoegd wat absoluut niet in een echt roti kip gerecht hoort te zitten. Dit geldt ook voor veel andere buitenlandse recepten. Hierdoor wordt het lastig om keukens uit andere landen te ontdekken. "Toen ik deze frustratie met Karin deelde was het concept van een kookwebsite met authentieke recepten die generaties lang zijn doorgegeven snel geboren." De recepten op onze website komen van mensen die ook daadwerkelijke roots hebben in het land waar het recept vandaan komt. We willen niet alleen het recept doorgeven, maar ook het verhaal vertellen van het land achter het recept. Eten verbindt en dat willen we met deze website benadrukken. 

00f521ef-d624-4732-be58-6bf64e4f2b63_edited.png

Over ons

Wij zijn Dafne en Karin, inmiddels tien jaar vriendinnen, met een sterke passie voor koken en eten. Het leukste aan koken vinden we het uitproberen van nieuwe recepten uit andere landen. Het ontdekken van nieuwe smaken of interessante verhalen uit culturen die ons vreemd zijn, vinden we een van de leukste dingen die er zijn. Met liefde delen wij deze passie met jullie. 

Over het logo

Het logo staat symbool voor onze missie om smaken uit verschillende landen uit te wisselen. De koriander symboliseert de verschillende kruiden die in buitenlandse keukens worden gebruikt. De tomaat staat voor de vijfde basissmaak ‘umami’ (hartig) en is tevens in bijna elke keuken te vinden. Daarnaast zijn dit ook nog eens een van onze favoriete kruiden en groenten.

Smaack_Logo_Zwart_1mm.png
bottom of page