THAILAND
Pad Thai
30 min
4 personen
Makkelijk
Een van de meest bekende Thaise gerechten: Pad Thai! Dit gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de eetcultuur op straat in Thailand, weerspiegelt de bijzondere balans van smaken – zoet, zout, zuur en umami – waar de Thaise keuken om bekend staat. De mix van rijstnoedels, garnalen (of een ander soort eiwit naar keuze), knapperige groenten en verfijnde kruiden worden samengebracht door de heerlijke Pad Thai saus. Wij kregen dit recept van Mr Tingly, die zijn eigen cooking school in Bangkok heeft.
Bereiding
Voorbereiding:
Week de noedels ongeveer 20 minuten in water op kamertemperatuur
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal
Stap 1: Maak de Pad Thai saus
Mix alle ingrediënten voor de Phad Thai saus in een klein kopje en zet opzij.
Stap 2: Bereid de noedelmix
Hak de knoflook, sjalotten, Chinese radijs en tofu fijn.
Verhit olie in een wok en voeg de gehakte knoflook en sjalotten toe. Roerbak op middelhoog vuur tot het geurig is.
Voeg de garnalen, Chinese radijs, gedroogde garnalen en tofu toe en roerbak tot de garnalen bijna gaar zijn. Haal alles uit de pan en zet opzij.
Breek het ei in dezelfde wokpan en roerbak tot het gaar is. Zet ook opzij.
Voeg vervolgens de noedels en 240 ml water toe. Roer tot de noedels zacht zijn en het water is opgenomen
Stap 3: Mix de Pad Thai saus door de noedels en serveer
Roer de Phad Thai saus door de noedels en roerbak tot de noedels gaar en droog zijn
Voeg de taugé en Chinese bieslook toe. Roerbak alles tot het lekker geurig is en zet het vuur uit
Schep alles in een serveerschaal, bestrooi met gemalen witte peper en geroosterde pinda's. Serveer met partjes limoen, bieslook en garneer met korianderblaadjes
Ingrediënten
280 gram dunne rijstnoedels
8-12 grote garnalen
4 eieren
4 el tofu
4 el gedroogde garnalen
4 el Chinese radijs (wij konden deze helaas niet vinden)
8 el gemalen geroosterde pinda's
2 el gehakte knoflook
2 el gehakte sjalotten
100 gram Chinese bieslook
100 gram taugé
12 eetlepels kookolie
Saus
2 theelepels chilipoeder
25 gram witte suiker
30 gram palmsuiker
60 ml vissaus
60 gram tamarinde pasta
60 ml oestersaus
Garnering
Limoen
Korianderblaadjes
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!

