top of page
Pad Thai

THAILAND

Pad Thai

30 min

4 personen

Makkelijk

Een van de meest bekende Thaise gerechten: Pad Thai! Dit gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de eetcultuur op straat in Thailand, weerspiegelt de bijzondere balans van smaken – zoet, zout, zuur en umami – waar de Thaise keuken om bekend staat. De mix van rijstnoedels, garnalen (of een ander soort eiwit naar keuze), knapperige groenten en verfijnde kruiden worden samengebracht door de heerlijke Pad Thai saus. Wij kregen dit recept van Mr Tingly, die zijn eigen cooking school in Bangkok heeft.

gemiddelde waardering null uit 5, gebaseerd op 0 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding:

  • Week de noedels ongeveer 20 minuten in water op kamertemperatuur

  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal


Stap 1: Maak de Pad Thai saus

  • Mix alle ingrediënten voor de Phad Thai saus in een klein kopje en zet opzij.


Stap 2: Bereid de noedelmix

  • Hak de knoflook, sjalotten, Chinese radijs en tofu fijn.

  • Verhit olie in een wok en voeg de gehakte knoflook en sjalotten toe. Roerbak op middelhoog vuur tot het geurig is.

  • Voeg de garnalen, Chinese radijs, gedroogde garnalen en tofu toe en roerbak tot de garnalen bijna gaar zijn. Haal alles uit de pan en zet opzij.

  • Breek het ei in dezelfde wokpan en roerbak tot het gaar is. Zet ook opzij.

  • Voeg vervolgens de noedels en 240 ml water toe. Roer tot de noedels zacht zijn en het water is opgenomen


Stap 3: Mix de Pad Thai saus door de noedels en serveer

  • Roer de Phad Thai saus door de noedels en roerbak tot de noedels gaar en droog zijn

  • Voeg de taugé en Chinese bieslook toe. Roerbak alles tot het lekker geurig is en zet het vuur uit

  • Schep alles in een serveerschaal, bestrooi met gemalen witte peper en geroosterde pinda's. Serveer met partjes limoen, bieslook en garneer met korianderblaadjes

Ingrediënten

  • 280 gram dunne rijstnoedels

  • 8-12 grote garnalen

  • 4 eieren

  • 4 el tofu

  • 4 el gedroogde garnalen

  • 4 el Chinese radijs (wij konden deze helaas niet vinden)

  • 8 el gemalen geroosterde pinda's

  • 2 el gehakte knoflook

  • 2 el gehakte sjalotten

  • 100 gram Chinese bieslook

  • 100 gram taugé

  • 12 eetlepels kookolie


Saus

  • 2 theelepels chilipoeder

  • 25 gram witte suiker

  • 30 gram palmsuiker

  • 60 ml vissaus

  • 60 gram tamarinde pasta

  • 60 ml oestersaus


Garnering

  • Limoen

  • Korianderblaadjes

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

ขอให้มื้อนี้เป็นมื้ออาหารที่อร่อยนะ! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!
WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page