top of page
Sabich

ISRAËL

Sabich

45 min

4 personen

Makkelijk

gemiddelde waardering null uit 5, gebaseerd op 0 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding:

  • Kook de eieren halfzacht (ong. 7 min)

Stap 1: Bereid de aubergines

  • Schil de aubergines gedeeltelijk met een dunschiller zodat er over de lengte strepen ontstaan van de schil

  • Snijd de aubergines door de lengte doormidden. Plaats een helft van een aubergine op de snijplank en snijd plakjes van ongeveer 2 cm dik

  • Leg de plakjes aubergine op een rooster en strooi een royale hoeveelheid grof zout erover. Laat ze ongeveer 45 minuten rusten. Hierdoor verwijder je het vocht uit de aubergine, waardoor deze minder bitter wordt en minder olie absorbeert tijdens het frituren

  • Spoel de aubergines af onder stromend water om het grove zout te verwijderen en laat ze ongeveer 10 minuten drogen

  • Meng de bloem en het maïsmeel. Paneer de aubergines aan beide zijden met het mengsel en schud ze zodat er een dun laagje coating achterblijft.

  • Verhit olie in een diepe koekenpan en frituur de aubergines ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn, en leg ze op keukenpapier.


Stap 2: Bereid de salade

  • Snijd de tomaten, komkommer, rode ui en peterselie

  • Meng met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout


Stap 3: Bereid de tahinisaus

  • Roer de tahinpasta, water, citroensap en geperste knoflook tot een dikke saus. Voel eventueel nog meer water toe indien nodig.

  • Breng op smaak met peper en zout


Stap 4: Bereid de sabich

  • Neem een luchtige pita en snijd een klein stukje van de rand af. Snijd deze open en besmeer met hummus en wat druppels harissa.

  • Leg de plakjes aubergine, ei, gehakte salade, amba en tahini erop

  • Garneer met meer tahini, amba en peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 3 aubergines

  • 1 kopje maïsmeel

  • 1 kopje bloem

  • Hummus

  • 4 eieren

  • Harissa

  • Pitabroodjes

  • Grof zout

  • Evt. amba saus

  • Zonnebloemolie

Gehakte salade

  • 2 middelgrote tomaten

  • Halve komkommer

  • Rode ui

  • 2 tl citroensap

  • 2 el olijfolie

  • 2 el peterselie

  • zout en peper

Tahinisaus

  • 100g tahinpasta

  • 80ml water

  • 20ml citroensap

  • 1 teentje knoflook

  • Zout

  • Snufje komijn

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

בתיאבון (Eet smakelijk in het Turks)
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!
WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page