top of page
Turkse dips

TURKIJE

Turkse dips

15 min

4 personen

Makkelijk

Wij zijn gek op borrelen in het weekend met een wijntje, brood en dips. Meestal halen we deze laatste vers van de markt. Deze keer kregen we het recept voor deze heerlijke Turkse dips. Deze zet je super snel op tafel en zijn super lekker!

gemiddelde waardering null uit 5, gebaseerd op 0 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Bereiding Donatella

  • Week de gedroogde tomaten een tijdje in heet water en spoel af

  • Mix de gedroogde tomaten met een geroosterde rode paprika, walnoten, sesamzaadjes, geperste knoflook, citroensap, zout en een scheutje olijfolie tot een puree

  • Garneer met wat extra olijfolie en sesamzaadjes

  • Serveer met verse brood


Bereiding Peynir ezme

  • Prak de feta of turkse kaas en meng met de roomkaas

  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en snijd de spaanse peper fijn. Meng door het kaasmengsel heen

  • Snijd de dille en peterselie en voeg naar smaak toe

  • Voeg zout en peper toe naar smaak

  • Serveer met een scheut goede olijfolie

Ingrediënten

Domatella

  • 10 gedroogde tomaten

  • Potje geroosterde rode paprika

  • 100 gr walnoten

  • 1 el sesamzaadjes

  • 1 knoflookteentje

  • 1 el citroensap

  • Goede olijfolie

  • Zout


Peynir ezme

  • Half bakje verse roomkaas

  • Ca. 150 gram feta of Turkse verse kaas uit blik

  • 5 cherry tomaatjes

  • Verse dille

  • Verse peterselie

  • 1 of een halve spaanse peper

  • Zout en peper

  • Goed mengen

  • Scheut goede olijfolie

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Afiyet olsun! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

We kregen dit recept van xx Eerder spraken we met Hale die ons meer vertelde over de Turkse eetcultuur. Benieuwd naar haar verhaal? Lees meer!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page