TURKIJE
Turkse dips
15 min
4 personen
Makkelijk
Wij zijn gek op borrelen in het weekend met een wijntje, brood en dips. Meestal halen we deze laatste vers van de markt. Deze keer kregen we het recept voor deze heerlijke Turkse dips. Deze zet je super snel op tafel en zijn super lekker!
Bereiding
Bereiding Donatella
Week de gedroogde tomaten een tijdje in heet water en spoel af
Mix de gedroogde tomaten met een geroosterde rode paprika, walnoten, sesamzaadjes, geperste knoflook, citroensap, zout en een scheutje olijfolie tot een puree
Garneer met wat extra olijfolie en sesamzaadjes
Serveer met verse brood
Bereiding Peynir ezme
Prak de feta of turkse kaas en meng met de roomkaas
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en snijd de spaanse peper fijn. Meng door het kaasmengsel heen
Snijd de dille en peterselie en voeg naar smaak toe
Voeg zout en peper toe naar smaak
Serveer met een scheut goede olijfolie
Ingrediënten
Domatella
10 gedroogde tomaten
Potje geroosterde rode paprika
100 gr walnoten
1 el sesamzaadjes
1 knoflookteentje
1 el citroensap
Goede olijfolie
Zout
Peynir ezme
Half bakje verse roomkaas
Ca. 150 gram feta of Turkse verse kaas uit blik
5 cherry tomaatjes
Verse dille
Verse peterselie
1 of een halve spaanse peper
Zout en peper
Goed mengen
Scheut goede olijfolie
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!