Recente verhalen

Waar gaat jouw reis vandaag naartoe?

Smaack_WorldMap.png

Mexico

Mexico

Jamaica

Mexico

Jamaica

Mexico

Ecuador

Mexico

Antillen

Mexico

Suriname

Suriname

Mexico

Peru

Mexico

Spanje

Mexico

Italië

Oekraïene

Turkije

Libanon

Mexico

Egypte

Mexico

Oekraïne

Mexico

Turkije

Mexico

Libanon

Mexico

Armenië

Mexico

Iran

Mexico

Azerbaijan

Oost-India

Mexico

Zuidoost-India

Mexico

Oost-India

Vietnam

Mexico

Mexico

Jamaica

Filipijnen

Mexico

Indisch

Ecuador

Mexico

Zuid-Afrika

De vijfde smaak ‘umami’

Ken je die rijke, hartige smaak die blijft hangen nadat je zoiets hebt gegeten als tomatensaus, lang gekookte stoofschotels, of ketchup? Dat is umami. Hier is een klein experiment dat je kunt doen om deze smaak te ontdekken: neem een zongedroogde tomaat en kauw deze 20 keer voordat je deze doorslikt. Je proeft iets zoets en zurigs. Maar er zal een hartige smaak je tong bedekken wat lang aanhoudt. Dát is umami.

- Buen provecho -