JAMAICA

Broodpudding

45 min

1 cakevorm

4.0
1 beoordelingen

Joan vertelt dat de Jamaicaanse keuken de mogelijkheid heeft om alle zintuigen te prikkelen. We kregen van haar het authentieke recept voor Jamaicaanse Bread Pudding, een zeer populair toetje in Jamaica. Er zijn veel verschillende manieren om dit te bereiden. Deze versie is met een verrassende appelwijnsaus.

Broodpudding

Bereiding

Voorbereiding

  • Snijd het brood in blokjes van 2x2 cm.

  • Schraap 2 theelepels vanille uit het vanillestokje.

  • Klop de eieren licht op.

  • Vet de cakevorm in.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.


Stap 1: Bereid het broodmengsel

  • Meng het brood met suiker, kaneel, zout en nootmuskaat.

  • Voeg de melk, lichtgeklopte eieren, 1 tl vanille, rozenwater en witte rum toe aan het broodmengsel.

  • Meng goed en voeg vervolgens 1 el boter toe.


Stap 2: Breng de lagen aan in de cakevorm

  • Bedek de ingevette cakevorm met de helft van het broodmengsel.

  • Voeg een laag geschaafde amandelen en rozijnen toe.

  • Vul aan met de andere helft van het broodmengsel.


Stap 3: Maak de appelwijnsaus

  • Snijd de appel in dunne plakjes.

  • Bak de appelpartjes kort in een steelpannetje/sauspan.

  • Voeg de rest van de ingrediënten voor de appelwijnsaus toe een pan. Breng aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes koken.

  • Haal de appelschijfjes uit de saus en leg ze apart.


Stap 4: Bedekken en in de oven doen

  • Bedek de bovenkant van de broodpudding met de gebakken appelpartjes.

  • Bak de broodpudding gedurende 10 minuten op 180 graden.

  • Haal de broodpudding uit de oven en bedek met de appelwijnsaus.

  • Plaats het weer terug in de oven en bak nog gedurende 20 minuten of tot de broodpudding lichtbruin is.


Stap 5: Serveren maar!

  • De broodpudding is het lekkerste als het warm geserveerd wordt.

  • Haal de cake voorzichtig uit de cakevorm en snijd de cake in dikke plakken.

  • Druppel eventueel wat (ongeklopte) slagroom op de cakeplakken.



Eet smakelijk!

Ingrediënten

Broodpudding:

  • 0,5 wit casinobrood (ongeveer 10 boterhammen)

  • 500 ml melk

  • 2 eieren

  • 1 vanillestokje

  • 75 gram kristalsuiker

  • Snufje zout

  • 1 el boter

  • 1 tl kaneel

  • 0,5 tl nootmuskaat

  • 1 theelepel rozenwater

  • 40 gram geschaafde amandelen

  • 40 gram rozijnen

  • 30 ml witte rum

  • 3 appels

  • Eventueel: verse slagroom (ongeklopt)


Appelwijnsaus

  • 65 gram kristalsuiker

  • 2 el boter

  • 80 ml rode wijn

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl vanille

  • 2 appels

  • 1/2 el maizena

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Joan vertelde dat de meeste Jamaicanen al op jonge leeftijd kookles krijgen van hun moeders, tantes en grootmoeders. Benieuwd naar het hele verhaal achter deze keuken? Joan vertelt je er meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1