top of page
Ceviche

ECUADOR

Ceviche

25 min

4 personen

Makkelijk

Spaanse kolonisten hebben een grote invloed gehad op de Zuid-Amerikaanse keuken. Zo legden zij ook de basis voor ceviche (spreek uit: seevietsjee). De meeste mensen kennen ceviche als een Peruaans recept met rauwe vis als hoofdingrediënt. De Ecuadoriaanse versie is net een tikkie anders. In dit familierecept van Daniel is er voor gekozen om de verse vis even kort te koken in water met koriander en limoensap. In Ecuador is het gebruikelijk om het te serveren met bananenchips, popcorn, noten of mais. Maar ook als een soep is het heerlijk!

gemiddelde waardering 4.8 uit 5, gebaseerd op 5 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Kook de vis

  • Hak de koriander fijn en pers een limoen uit.

  • Doe 500 ml water, de helft van de koriander, wat zout en het sap van een limoen in een pan en breng het aan de kook.

  • Voeg de tilapiafilet toe en laat het even meekoken totdat de vis niet meer doorzichtig is.

  • Haal de vis uit het water en laat het afkoelen. Let op! Gooi het water niet weg.


Stap 2. Bereid de ceviche

  • Snijd de vis, de tomaten en de ui in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.

  • Mix het samen met het sap van een limoen, de overige koriander en zout naar smaak door elkaar en laat het minimaal 30 minuten rusten.

  • Snijd de laatste limoen in plakjes ter garnering.


Stap 3: Serveer de ceviche

  • Serveer de ceviche met bananenchips of popcorn on the side.

  • Voor een frisse soep giet je eventueel het water over de vis. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 400 gram tilapiafilet (of een andere witvis), het liefst vers van de visboer

  • 1 rode ui

  • 2 tomaten

  • 3 limoenen

  • 15 gram koriander

  • 500 ml water

  • Zout naar smaak

  • Bananenchips of popcorn

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buen provecho! (Eet smakelijk')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Typerend voor de  keuken in Ecuador zijn de soms wat vreemde ingrediënten in de traditionele Ecuadoriaanse gerechten. Daniel vertelt je meer over hoe dit is ontstaan.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page