LIBANON

Kibbeh

30 min

4 personen

4.0
1 beoordelingen

Kibbeh staat bekend als hét nationale gerecht van Libanon. Het bestaat uit een mengsel van gehakt en deeg, dat je vult met uien, pijnboompitten en vlees. Hoewel de kroketachtige ovale vorm iets anders impliceert, is het woord ‘kibbeh’ afgeleid van het Arabische ‘kubbah’, wat balletje betekent. Let op: gebruik voor dit recept geen normale bulgur van een reguliere supermarkt, maar een fijnere variant (verkrijgbaar bij de Turkse of Aziatische supermarkt).


Voorbereidingstijd: 30 minuten

Oventijd: 60 minuten

Kibbeh

Bereiding

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.


Stap 1: Maak het gehaktmengsel

  • Was de ongekookte bulgur in een zeef met koud water.

  • Snipper de ui en maal het vervolgens fijn in een keukenmachine.

  • Voeg de bulgur, het gehakt, de ui, de zwarte peper, de kaneel en zout naar smaak toe en mix het door elkaar.

  • Voeg vervolgens een klein beetje koud water toe en maak van het mengsel een deegbal.


Stap 2: Bereid de vulling

  • Laat de boter op laag vuur smelten

  • Snipper de ui en fruit het in de pan met de boter.

  • Zodra de ui glazig is, voeg je de pijnboompitten toe. Roer regelmatig totdat de pijnboompitten bruin zijn.

  • Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoger.

  • Voeg al roerend de zwarte peper en de kaneel toe.

  • Zodra het gehakt gaar is, haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel goed afkoelen.


Stap 3. Maak de kibbeh

  • Neem een klein beetje deeg en rol hier een balletje van met een doorsnede van 4cm.

  • Druk met je vingers een gat in het balletje en vul het met ongeveer 1 el van de vulling.

  • Kneed het balletje dicht en vorm het naar een ovale kibbeh. Herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn.

  • Bak het vervolgens ongeveer 60 minuten op 180 graden in de oven totdat de kibbeh bruin is gekleurd.

أتمنى لك وجبة شهية ('Eet smakelijk')

Ingrediënten

Gehaktmengsel

  • 500 gram rundergehakt

  • 380 gram fijne bulgur (verkrijgbaar bij de toko)

  • 1 grote witte ui

  • 0,5 tl zwarte peper

  • 1 tl kaneel

  • Zout naar smaak


Vulling

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 grote witte ui

  • 25 gram pijnboompitten

  • 2 el boter

  • 0,5 tl zwarte peper

  • 0,5 tl kaneel


Lekker met (optioneel):

  • Tzatziki

  • Tahinsaus

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

De Libanese keuken is erg verfijnd en kent vele karakteristieke gerechten. Reine vertelt je meer over de traditionele eetgebruiken en drinktradities van dit land.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1