top of page
Marokkaanse kip

MAROKKO

Marokkaanse kip

1.5 uur

4 personen

Gemiddeld

Citroen en kip, bestaat er een mooiere combinatie? Het recept voor deze klassieker uit de Marokkaanse keuken kregen we van Abdel, die het recept weer van zijn moeder heeft geleerd. De stappen zijn heel eenvoudig. Het belangrijkste is om geduldig te wachten tot de kip heerlijk mals wordt.


Voorbereidingstijd (marineren): een paar uur

Kooktijd: 1.5 uur

gemiddelde waardering null uit 5, gebaseerd op 0 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Maak de marinade

  • Doe de helft van de ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine in een keukenmachine en vermaal het tot een pasta.

  • Voeg de kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en saffraan toe aan de pasta, samen met 50 ml water en een scheutje olijfolie.

  • Hak de kip in grote stukken

  • Marineer de kip met een deel van de kruidenpasta en laat een aantal uur rusten in de koelkast. Bewaar de marinade die je niet nodig hebt.


Stap 2. Stoof de kip

  • Hak de overige ui in kleine stukken en de koriander fijn.

  • Doe een scheutje olijfolie en 600 ml water in een braadpan, samen met de ui, koriander en de overgebleven marinadepasta.

  • Voeg de kip toe en doe de deksel op de braadpan. Laat de kip stoven voor 40 minuten.


Stap 3. Doe de kip in de oven

  • Haal de kip uit de braadpan en leg het op een bakplaat samen met een gehalveerde citroen. Smeer in met boter.

  • Doe de kip in de oven en laat goudbruin kleuren op 220 graden. Ga in de tussentijd naar stap 4.


Stap 4. Maak de saus

  • Laat ondertussen de overige saus indikken op laag vuur.

  • Hak de schil van ingelegde citroen in smalle reepjes en voeg toe aan de saus, samen met de olijven.


Stap 5. Serveer de kip

  • Leg de kip in een schaal en giet de saus erover. Serveer met de serveersuggesties.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg kippendij met huid en bot

  • 2 uien

  • 15 gram verse peterselie

  • 15 gram verse koriander

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl  knoflookpoeder

  • 1 tl  uienpoeder

  • 0,05 gram saffraan

  • 2 tl zout

  • 0,5 tl peper

  • 235 gram olijven

  • 1 verse citroen

  • 1 ingelegde citroen

  • Olijfolie

  • Roomboter

Lekker voor erbij

  • Stevig (Marokkaans) brood

  • Een groene salade

  • Aardappelen (gekookt, gebakken of in de vorm van friet)

Benodigdheden

  • Keukenmachine

  • Braadpan

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Bismillah! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

We kregen dit familierecept van Abdel. Maar we maakten al eerder kennis met deze smaakvolle keuken. Klik hier om het verhaal van Sami en Sabah te lezen over de Marokkaanse keuken met haar typische authentieke gerechten en unieke bereidingswijzen

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page