MEXICO

Molletes

20 min

3 personen

4.5
2 beoordelingen

Dit recept is ideaal als je zin hebt om net iets specialer te lunchen, maar niet uren in de keuken wil staan. Daniela gaf ons een recept dat wat weg heeft van je oude vertrouwde grilled sandwinch, maar dan net een tikkie anders. Doordat het broodje met bonenspread en gegrilde kaas wordt afgetopt met 'Pico de gallo', waan je je echt even in Mexico. Pico de gallo is een mengsel van fijngesneden rode ui, tomaten, limoen en jalapenopepers. Zelf voegde we natuurlijk een flinke berg verse koriander toe, maar mocht je hier niet van houden kun je dit natuurlijk achterwegen laten.

Molletes

Bereiding

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Bak indien nodig de pistolet zoals aangegeven op de verpakking


Stap 1: Bereid pico de gallo (mengsel van gesneden tomaten en ui)

  • Snijd de rode ui, tomaten, koriander en jalapeno peper klein

  • Pers de limoen uit boven het mengsel en mix door elkaar


Stap 2: Maak de molletes

  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer met een laag bonenspread.

  • Voeg wat kaas toe.

  • Zet de broodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten en een beetje krokant is.

  • Voeg de pico de gallo toe en serveer.

Buen provecho! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

  • 3 Pistoletjes

  • Bonenspread (La Morena)

  • Geraspte kaas

  • 1 rode ui

  • 2 tomaten

  • 1 limoen

  • Jalapeno peper

  • Koriander

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Daniela vindt het jammer dat de Mexicaanse keuken vaak wordt verward met Tex Mex, terwijl het juist een heel gevarieerde gerechten te bieden heeft. Ze vertelde ons meer hierover.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1