top of page
Pan con tomate

SPANJE

Pan con tomate

10 min

4 personen

Makkelijk

Toen ik (Dafne) een aantal maanden in Spanje woonde, werd Pan con tomate mijn favoriete ontbijt. Het is zo simpel, maar o zo lekker! Omdat dit gerecht maar een paar ingrediënten heeft, is de kwaliteit van elk ingrediënt cruciaal. Voor dit recept wil je de rijpste en zoetste tomaten die je kunt vinden. Dat kunnen grote vleestomaten zijn, maar ook kleine, zoete cherrytomaatjes. En gebruik altijd extra vergine olijfolie van goede kwaliteit. Zo maak je dit recept zo smaakvol mogelijk!


Eet het als ontbijt of lunch en waan je even op een zonnig terras in het prachtige Spanje. Geniet van deze eenvoudige maar verrukkelijke Spaanse klassieker!

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 2 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Grill het stokbrood

  • Snijd het stokbrood in de lengte door en verdeel elke helft in 4 stukken.

  • Besprenkel de broodjes met ⅔ van de olijfolie.

  • Verhit een grillpan en leg de broodjes met de snijkant naar beneden in de pan. Grill tot er mooie strepen ontstaan.

  • Optioneel: Pel een teentje knoflook en wrijf het over de gegrilde kant van het brood voor extra smaak

  • Plaats de gegrilde stukken op een schaal met de gegrilde kant naar boven.


Stap 2. Bereid de tomatensaus

  • Halveer de tomaten en rasp deze met de snijkant naar beneden met een grove rasp tot alleen de schil overblijft. De schil gebruik je niet.

  • Meng de resterende olijfolie door het geraspte tomatenmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe


Stap 3. Serveer de pan con tomate

  • Schep de tomatensaus op de gegrilde broodjes of serveer de saus apart


Lekker als ontbijt, lunch of tapasgerecht! Eventueel te serveren met handgesneden ham.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 stokbrood

  • 3 el traditionele olijfolie (goede kwaliteit)

  • 2 vleestomaten (zo rijp en zoet mogelijk)

  • Optioneel: Knoflook

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buen Provecho! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

De Spaanse Chary verhuisde 23 jaar geleden van Malaga naar Nederland. Ze vertelt ons wat haar het meeste opviel aan de Nederlandse eetcultuur.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page