top of page
Pasta alla Bolognese

ITALIË

Pasta alla Bolognese

2.5 uur

4 personen

Makkelijk

Pasta bolognese, een gerecht dat ons allebei terugvoert naar onze jongere jaren, toen onze moeders dit heerlijke gerecht bereidden waar we na een dag buiten spelen gretig op aanvielen. Ook al was dit geen traditionele bolognesesaus, maar eerder een Nederlandse variant, het was stiekem ook erg lekker! Pas op latere leeftijd kwamen we in aanraking met de authentieke bolognesesaus, die we onder de knie kregen dankzij een YouTube-filmpje. Deze verrassend eenvoudige saus wordt super smaakvol door de juiste snijtechniek en het langdurige sudderproces. Enrico deelde dit recept met ons, en we konden het niet voor onszelf houden. Waag ook een poging en waan jezelf in het prachtige Italië! Oh en eet deze ragu niet met spaghetti, dat zul je Italianen zelf niet zo snel zien doen. Ragu alla bolognese hoort gegeten te worden met verse eierpasta, zoals tagliatelle.

gemiddelde waardering 4.7 uit 5, gebaseerd op 3 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding: Snijd de ingrediënten in de juiste grootte

  • Hak de wortel, ui en bleekselderij in zo klein mogelijke blokjes van dezelfde grootte

  • Snijd de pancetta fijn


Stap 1. Bereid de ragu

  • Doe een eetlepel olie in de pan en bak de pancetta op middelhoog vuur kort aan tot het lichtbruin is

  • Voeg de fijngesneden groenten toe en bak 5 minuten mee

  • Voeg het gehakt toe aan de pan en zet het vuur iets hoger. Rul het gehakt totdat het gaar is

  • Voeg de rode wijn toe en mix het goed door

  • Is de alcohol verdampt? Voeg dan de gepelde tomaten door en roer het geheel goed door elkaar

  • Voeg een paar pollepels hete bouillon toe

  • Zet het vuur zacht en laat het minimaal 2 uur sudderen.

  • Check elke 20 minuten en voeg indien nodig wat extra bouillon toe


Stap 2: Serveer de ragu

  • Bereid in de tussentijd de tagliatelle volgens de verpakking

  • Haal na minimaal 2 uur de ragu van het vuur en breng op smaak met versgemalen peper en zout

  • Serveer de ragu met de tagliatelle en bestrooi eventueel met wat parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram half-om-half gehakt

  • 150 gram pancetta

  • 50 gram wortel

  • 50 gram ui

  • 50 gram bleekselderij

  • 300 gram gepelde tomaten

  • 100 ml rode wijn

  • 500 ml vegetarische bouillon

  • 400 gram tagliatelle

  • Extra vergine olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Evt. parmezaanse kaas voor de garnering

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buon Appetito! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

We kregen dit recept van Enrico. Zijn familie is al sinds de 19e eeuw eigenaar van een olijfolieboerderij in Italië. Wil je hier meer over weten? Enrico vertelt je er alles over.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page