ITALIË

Risotto met Spinazie

30 min

4 personen

4.5
2 beoordelingen

Deze risotto is voor zowel Piero als Romee een bijzonder recept. Toen Piero klein was wilde hij geen spinazie eten. Zijn moeder verzon een manier om hem toch spinazie te laten eten door deze ‘groene risotto’ te maken. Piero was verwonderd door deze gekke kleur waardoor hij maar al te graag deze risotto wilde eten. Op deze manier kon zijn moeder hem toch stiekem spinazie laten eten. Ook voor Romee is dit een bijzonder recept aangezien het grotendeels bestaat uit haar favoriete ingrediënt: Mozzarella! Zij vertelde dat de naam mozzarella van het woord ‘mozzare’ komt, wat scheuren betekent. Dat is namelijk wat je eigenlijk officieel doet met een bol mozzarella, die scheur je in stukken. Mozzarella di bufala is het officiële recept voor mozzarella, wat komt uit de regio Campania in Napels. Van de melk van waterbuffels die daar in de weides rondlopen werd de eerste mozzarella gemaakt. Hetzelfde proces werd gedaan met koemelk om het productieproces makkelijker over de wereld te verspreiden. Deze mozzarella gemaakt van verse koemelk gaven ze de naam ‘Fior di latte’ (bloem van melk) en vind je voornamelijk in de supermarkt.


Gouden tip van Piero: vergeet geen wijntje te drinken tijdens het koken!

Risotto met Spinazie

Bereiding

In de volgende video legt Piero je uit hoe je alles kan bereiden: https://www.instagram.com/tv/CHnv0TFHtOz/?hl=en


Stap 1: Bereid de spinazie risotto

  • Verwarm de pan op middelhoog vuur. Voeg alle boter toe en laat langzaam smelten.

  • Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui toe. Fruit even kort.

  • Zet het vuur laag en voeg de risotto toe.

  • Als de risotto doorzichtig is zet je het vuur iets hoger en voeg je alle spinazie toe. Mocht dit niet in de pan passen, voeg de spinazie dan in meerdere delen toe. Doordat de spinazie door het bakken vocht verliest slinkt het snel.

  • Schenk scheutje voor scheutje de bouillon in de pan. De risotto zal al het vocht van de bouillon absorberen. Roer ondertussen door het mengsel zodat de groene kleur vrij komt. Voeg steeds een extra scheutje toe zodra de risotto droog wordt. Dit kan in totaal ongeveer 20 minuten duren.

  • Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes.

  • Zodra het water is opgekookt en de risotto van de buitenkant zacht is maar binnen nog een stevige beet heeft is de risotto klaar.


Stap 2: Meng de risotto met mozzarella en serveer

  • Schenk de risotto voorzichtig over in een ruime soeppan of kom (zonder vuur).

  • Voeg de gesneden mozzarella toe en roer het met volle kracht door de risotto heen, zodat de mozzarella gaat fileren en er geen blokjes meer in zitten.

  • Serveer de ‘risotto verde della mamma!’ met een natuurlijk een glaasje Italiaanse wijn!

Buon appetito! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 300 gram risotto rijst

  • 400 gram spinazie

  • 2 uien

  • 100 gram roomboter

  • 400 gram mozzarella

  • 2 liter groentebouillon (4 bouillonblokjes)

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Piero en Romee hebben een missie is om verse ingrediënten uit Italië naar Nederland te brengen. Ze vertelden ons waarom het gebruik van verse ingrediënten zo belangrijk is in de Italiaanse keuken.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1