top of page
Tinga Tostada's

MEXICO

Tinga Tostada's

1 uur

4 personen

Gemiddeld

Veel mensen denken dat de Mexicaanse keuken vooral bestaat uit TexMex-gerechten, zoals burrito’s en harde taco’s. Echter, heeft de Mexicaanse keuken veel meer te bieden dan dat. Het bestaat juist uit hele unieke culinaire gerechten. Een daarvan is de 'Tinga de Pollo'. Dit recept komt uit Puebla, een stad dichtbij Mexico-Stad. Deze stad staat bekend als 'La cuna del Maiz', de geboorteplaats van maïs. Tinga de Pollo is pulled chicken, uit elkaar getrokken kip, klaargemaakt in een saus van chipotle pepers, tomaten en gesneden ui. Traditioneel gezien wordt tinga geserveerd als een stoofpotje of op een maïstostada. Wij kregen van Daniela het authentieke recept voor deze tinga, zowel met kip als vegetarisch, en aten dit op een tostada met verschillende toppings. 

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 10 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1a - Kook de kip

  • Zet een pan water op het vuur en voeg flink wat zout toe.

  • Als het water kookt, voeg je de kip toe met een teentje gepelde knoflook.

  • Laat alles 30 minuten doorkoken totdat het vlees gaar is.

  • Haal de kip uit het water (gooi het water niet weg!) en trek het uit elkaar met twee vorken, om ‘pulled chicken’ te maken

  • Zet het watermengsel (de bouillon) opzij.


Stap 1b (vegetarisch) - Bereid de jackfruit

  • Was de jackfruit goed met koud water om het minder zoet te maken.

  • Maak een kopje groentebouillon klaar

  • Trek de jackfruit uit elkaar met je vingers zodat het lijkt op pulled chicken


Stap 2 - Maak de tinga klaar

  • Snij de tomaten in grote stukken en doe het samen met twee chipotles, een teentje knoflook, zout, peper en een kopje van de bouillon in een blender en maal het fijn.

  • Snijd de uien in halve ringen en fruit ze in de pan.

  • Zodra de ui transparant is geworden, voeg de saus en de pulled chicken of jackfruit toe.

  • Laat alles 15 minuten sudderen.

  • Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het nog 5 minuten doorsudderen op laag vuur.


Stap 3 - Serveer de tinga op de tostadas

  • Besmeer de tostada’s met een laagje bonenspread

  • Verdeel het kippen-/jackfruitmengsel, de tinga, over de tostada’s.

  • Strooi vervolgens wat ijsbergsla, sour cream en verkruimelde kaas op het gerecht.


Ook lekker met guacamole!

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • Olijfolie

  • 600 gram kip(dij)filets

  • 6 grote witte uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 6 - 8 grote tomaten

  • 1 blikje chipotles in adobo sauce (La Morena)

  • 12 maïstostada’s (La Morena)

  • 125 gram sour cream

  • 100 gram verkruimelde kaas (panela of feta)

  • 100 gram ijsbergsla

  • 1 blik zwarte bonen spread (La Morena)


Vegetarische optie

  • 2 blikken jackfruit (i.p.v. kip)

  • Groentebouillonblokje

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buen provecho! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Daniela vindt het jammer dat de Mexicaanse keuken vaak wordt verward met Tex Mex, terwijl het juist een heel gevarieerde gerechten te bieden heeft. Ze vertelde ons meer hierover.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page