top of page
Ceviche met Aji Amarillo

PERU

Ceviche met Aji Amarillo

20 min

4 personen

Gemiddeld

Ceviche (spreek uit als: seevietsjee) is hét nationale gerecht van Peru. Dit gerecht bestaat uit verse vis, dat in limoensap wordt gegaard. Het resultaat is een heerlijk fris en smaakvol voorgerecht. Ceviche is in Peru zo populair, dat het zelfs zijn eigen feestdag kent: ‘El Día Nacional del Ceviche’, dat elke 28 juni wordt gevierd. Hoewel we al eerder een Ecuadoriaanse familierecept voor ceviche hebben gedeeld op onze website, is dit recept van de Peruaanse Mariele een compleet ander gerecht en echt het proberen waard. Dit gerecht bestaat uit een speciaal maar essentieel ingrediënt: Aji Amarillo pasta. Dit kun je kopen bij de toko (wij kochten het bij Tjin’s toko in Amsterdam) of op Mariëla’s website.


Vegetarisch? Geen probleem. Mariela gaf ons een alternatief: vervang de vis voor gebakken champignons of avocado.


Recepten van: proefperu.nl

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 1 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Bereid de ingrediënten voor

  • Snijd de visfilet in gelijke blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm. Doe de blokjes vis vervolgens in een kom met folie eroverheen en plaats de kom in de koelkast.

  • Snijd de rode uien julienne (dun gesneden) en doe het in een kom met koud water en de ijsblokjes. Zet ook in de koelkast.

  • Hak de chilipeper (of aji limo), gember en koriander fijn en snipper de knoflook.


Stap 2. Bereid de ceviche

  • Haal de kom met vis uit de koelkast en breng de vis op smaak met zout. Voeg vervolgens de knoflook, gember, chilipeper, aji amarilo pasta (voeg beetje bij beetje toe en proef ondertussen, want kan pittig zijn) en koriander toe.

  • Haal de ui uit de koelkast en giet af. Voeg toe aan het vismengsel samen met het sap van de limoenen. Voeg het limoensap beetje bij beetje toe en proef ondertussen, zodat het goed op smaak is.

  • Meng alles goed door elkaar en serveer het met een garnering naar keuze.


Ingrediënten

  • 400 gram witvisfilet (zeebaars)

  • 2 grote rode uien

  • 8 limoenen

  • 8 el puur aji amarillo pasta (verkrijgbaar in de toko. Amsterdam: Tjin’s toko)

  • 1 chilipeper of Aji limo

  • 12 takjes met blaadjes koriander

  • 1 tl verse gemberwortel

  • 2 teentjes knoflook

  • 12 ijsblokjes

  • Zout naar smaak


Garnering naar keuze (optioneel)

  • Choclo (Peruaanse maïs) of mais uit blik

  • Gekookte zoete aardappel

  • Gebakken en gezouten chulpe maïs (cancha)

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buen Provecho! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Volgens Mariëla zorgt de verscheidenheid aan ingrediënten voor bijzondere smaaksensaties in de Peruaanse keuken. Wil je meer lezen wat er bijzonder is aan de Peruaanse keuken? Lees dan verder!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page