GRIEKENLAND
Kolokithokeftedes
30 min
15 burgertjes
Makkelijk
Koloki… hoe? Hoewel het uitspreken van de naam anders doet vermoeden, is dit Griekse recept makkelijk te maken. Van onder andere courgette, feta en dille maak je heerlijke burgertjes. Maar waar die naam vandaan komt? ‘Kolokithia’ is simpelweg Grieks voor courgette en ‘keftedes’ betekent gehaktballetjes. De Kolokithokeftedes zijn erg lekker met tzatziki en kun je eten als voorgerecht of borrelsnack. Zeker niet te missen op een borrelplank met verschillende Griekse mezedakia, zoals dips met pitabrood
Recept van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Voorbereiding:
Snijd de ui en dille fijn. Snijd de bosui in ringetjes. En verkruimel de feta
Stap 1: maak het courgette mengsel
Rasp de courgette en wring in een theedoek al het vocht eruit.
Doe de fijngesneden ui in een pan met olijfolie en karamelliseer
Meng de courgette rasp, ui, bosui, feta, ei en dille in een kom. Wees voorzichtig met het zout, want de feta is al zout van zichzelf.
Voeg bloem toe totdat het mengsel aan elkaar plakt zodat je er balletjes van kan draaien.
Stap 2: bak de courgette burgertjes
Giet een flinke scheut zonnebloemolie en wat olijfolie in een koekenpan. Wees niet te zuinig!
Pak met een eetlepel wat van het courgette mengsel en draai een ovaal burgertje van ongeveer 3 cm dik.
Leg zodra de olie goed heet is maximaal 4 balletjes in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. .
Haal de burgertjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met heerlijke tzatziki
Recept van: kokenmetelefteria.com