GRIEKENLAND

Tzatziki

10 min

4 personen

5.0
1 beoordelingen

Dé klassieker van de Griekse keuken, gemaakt van yoghurt, komkommer, dille en.. natuurlijk knoflook! Het is, volgens Elefteria, van belang dat je échte Griekse yoghurt gebruikt. Dus niet de Griekse stijl yoghurt of overige dikkere yoghurtsoorten. Binnen een handomdraai tover je dan een heerlijke saus/dip op tafel!


Probeer ook:


Recept van: kokenmetelefteria.com

Tzatziki

Bereiding

  • Rasp de helft van een komkommer en de komkommerrasp uitlekken in een zeef. Druk indien nodig aan, zodat de komkommerrasp meer vocht verliest.

  • Hak de knoflook en dille fijn en voeg het toe aan de Griekse yoghurt.

  • Voeg ten slotte de komkommerrasp toe en laat het rusten in de koelkast.

  • Vlak voor het serveren voeg je de olijfolie toe.


Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

  • 0,5 komkommer

  • 500 gram Griekse yoghurt

  • 1,5 el verse dille

  • 3 tenen knoflook

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • Zout

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten de Grieken niet iedere dag vlees. Volgens Elefteria is dit één van de grootste misvattingen over de Griekse keuken. Ze vertelt je er graag meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1