GRIEKENLAND

Kotoboukies

40 min

4 personen

Bestaat er iets beters dan de combinatie van kip en kaas? Wij denken van niet! Dit Griekse recept combineert onze twee favoriete ingrediënten met als resultaat een heerlijk krokant kippetje. Officieel maak je deze kotoboukies met kefalotiri (een Griekse harde witte kaas gemaakt van schaap- of geitenmelk), maar een andere harde geitenkaas is ook helemaal goed goed. De kruidige kotoboukies combineren erg goed met frisse yoghurtcitroendip. Echt een aanrader bij de borrel! Zeker als je een borrelplank maakt met bijvoorbeeld Griekse dips en courgettefetaburgertjes.


Recept van: kokenmetelefteria.com

Kotoboukies

Bereiding

Stap 1: Maak de yoghurtcitroendip

  • Snijd de dille fijn en rasp de citroen.

  • Meng in een kom de yoghurt, de dille, de citroenrasp, het citroensap en het zout.

  • Zet de dip in de koelkast.


Stap 2: Bereid het kaasmengsel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Klop de eieren los in een diep bord.

  • Rasp de kaas en meng dit in een diep bord met het paneermeel, het zout, de paprikapoeder en de oregano.

  • Bedek een bord met een laag bloem.


Stap 3: Bereid de kippetjes

  • Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm dik.

  • Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door de eieren en als laatste door je kaasmengsel.

  • Leg de gepaneerde kippetjes op je ovenrooster en bak voor 15 min op 180 graden. Zet vervolgens de oven op 200 graden voor 10 min zodat ze lekker krokant worden.

  • Serveer met de yoghurtcitroendip.


Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

Kotoboukies

  • 3 kipdijfilets

  • 2 eieren

  • 75 gram paneermeel

  • 50 gram kefalotiri of een andere harde geitenkaas

  • 1 theelepel oregano

  • 1 theelepel rode paprikapoeder

  • Zout

  • Bloem


Citroendip

  • 250 gram Griekse Yoghurt

  • Sap van halve citroen

  • Schil halve citroen

  • Zout naar smaak

  • 1 handje dille

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten de Grieken niet iedere dag vlees. Volgens Elefteria is dit één van de grootste misvattingen over de Griekse keuken. Ze vertelt je er graag meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1