top of page
Raita

INDIA

Raita

15 min

6 personen

Makkelijk

[Dit recept is onderdeel van ‘INDIA: Traditionele maaltijd'


Indiaas eten kan behoorlijk pittig zijn. Daarom wordt er vaak Raita bij gegeten, een yoghurtdip die op verschillende manier klaar gemaakt kan worden. Onderstaande recept kregen we van Gaby.

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 3 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1: Vijzel de kruiden

  • Verhit een pan en rooster de komijn, korianderzaad en zwarte peper totdat het een beetje donker is.

  • Doe deze spullen in een vijzel en stamp het fijn.


Stap 2: Bereid de raita

  • Snijd de groene peper, tomaat en komkommer fijn in kleine blokjes.

  • Snipper de rode ui en hak het verse munt fijn.

  • Mix de yoghurt met wat zout naar smaak.

  • Voeg alle gesneden producten toe behalve de tomaat en meng de kruiden toe. Zet opzij.

Stap 3: Serveer de raita

  • Voeg vlak voor het serveren de tomaat toe.

  • Besprenkel de raita met een beetje chilipoeder en serveer.




Ingrediënten

Voor 6 personen:


  • 500 gram yoghurt

  • 0,5 tl zwarte peper heel

  • 1 tl korianderzaad heel

  • 1 tl komijnzaad heel

  • 1 groene chilipeper

  • 1 tl verse munt

  • 1 rode ui

  • 1 tomaat

  • Een kwart komkommer

  • Zout (op smaak)

  • Chilipoeder (op smaak)


pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Achchese bhojon kijie! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Altijd al afgevraagd waarom ze in India en andere delen van Azië met hun handen eten? Gaby legt het ons uit.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page