INDIA
Raita
15 min
6 personen
Makkelijk
[Dit recept is onderdeel van ‘INDIA: Traditionele maaltijd']
Indiaas eten kan behoorlijk pittig zijn. Daarom wordt er vaak Raita bij gegeten, een yoghurtdip die op verschillende manier klaar gemaakt kan worden. Onderstaande recept kregen we van Gaby.
Bereiding
Stap 1: Vijzel de kruiden
Verhit een pan en rooster de komijn, korianderzaad en zwarte peper totdat het een beetje donker is.
Doe deze spullen in een vijzel en stamp het fijn.
Stap 2: Bereid de raita
Snijd de groene peper, tomaat en komkommer fijn in kleine blokjes.
Snipper de rode ui en hak het verse munt fijn.
Mix de yoghurt met wat zout naar smaak.
Voeg alle gesneden producten toe behalve de tomaat en meng de kruiden toe. Zet opzij.
Stap 3: Serveer de raita
Voeg vlak voor het serveren de tomaat toe.
Besprenkel de raita met een beetje chilipoeder en serveer.