[Dit recept is onderdeel van ‘INDIA: Traditionele maaltijd']
Indiaas eten kan behoorlijk pittig zijn. Daarom wordt er vaak Raita bij gegeten, een yoghurtdip die op verschillende manier klaar gemaakt kan worden. Onderstaande recept kregen we van Gaby.

Bereiding
Stap 1: Vijzel de kruiden
Verhit een pan en rooster de komijn, korianderzaad en zwarte peper totdat het een beetje donker is.
Doe deze spullen in een vijzel en stamp het fijn.
Stap 2: Bereid de raita
Snijd de groene peper, tomaat en komkommer fijn in kleine blokjes.
Snipper de rode ui en hak het verse munt fijn.
Mix de yoghurt met wat zout naar smaak.
Voeg alle gesneden producten toe.
Bestrooi de yoghurt met wat chilipoeder en de zaadjes die je hebt fijngestampt in de vijzel.
Achchese bhojon kijie! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!