INDIA

Traditionele maaltijd

2 uur

4 personen

5.0
1 beoordelingen

Een traditionele Indiase maaltijd bestaat in de regel uit verschillende gerechtjes, die tegelijk op tafel verschijnen. Degenen die mee-eten kunnen dan zelf kiezen hoeveel ze eten en in welke volgorde. De tafel bestaat meestal uit een vlees- of visschotel, of beide, in combinatie met allerlei aparte groenteschotels, brood of rijst, een salade, yoghurt en wat chutneys en tafelzuren. Bij een vegetarische maaltijd worden er vooral groenteschotels gemaakt met linzen en/of andere peulvruchten. Gaby gaf ons een verscheidenheid aan Indiase familierecepten om de tafel mee te vullen. 


Tip: Wij aten er diepvries naanbrood en paratha (een soort luchtige naan) bij uit de diepvries. Deze zijn veel smaakvoller en verser dan de naan van de supermarkt. Je kan beide halen bij de toko. Wij kochten ze bij de Amazing Oriental in Rotterdam. 

Bereiding

Achchese bhojon kijie!

Ingrediënten

Zie aparte recepten

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Altijd al afgevraagd waarom ze in India en andere delen van Azië met hun handen eten? Gaby legt het ons uit.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1

Get in touch!

 

Heb jij suggesties hoe wij Smaack.nl kunnen verbeteren?

Of heb je zelf een verhaal of authentiek recept dat je wilt delen op onze website? Laat dan hier een berichtje achter. 

Of neem contact met ons op via:

  • Mail_Icoon
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest

© 2021 Smaack.nl