INDISCH
Sambal Goreng Telor
30 min
4 personen
Makkelijk
Sambal Goreng Telor is hét bewijs dat je geen uren in de keuken hoeft te staan als je Indisch wil koken. Ook heb je geen arsenaal aan exotische kruiden nodig. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten zelfs al in huis! Deze pittige eieren zijn een heerlijk bijgerecht, maar doen het ook goed als snack op een verjaardag of tijdens een borrel!
Bereiding
Voorbereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Kook de eieren totdat ze hard zijn (ca. 10 minuten) en ga ondertussen naar Stap 1.
Stap 1: Bereid het tomaten-sambalmengsel
Giet een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, ui en sambal 3 minuten. Gebruik naar smaak iets meer of minder sambal.
Voeg vervolgens de tomaat en het 100 ml water toe.
Roer alles goed om en breng het geheel op smaak met wat zout en (bruine) suiker.
Stap 2: Bereid de eieren
Laat de eieren schrikken zodra deze klaar zijn en pel ze. Houd ze heel of snijd ze door de lengte doormidden.
Leg de eieren voorzichtig in je tomatenmengsel en schep er een deel van het tomaten-sambalmengsel overheen.
Zet het vuur laag, bedek de pan en laat het minimaal 15 minuten pruttelen. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe meer de smaken in de eieren trekken.
Stap 3: Serveer de sambal goreng telor
Serveer je Sambal Goreng Telor met nasi goreng (klik hier voor het recept) of witte pandan rijst en een fris komkommertje.