top of page
Sambal Goreng Telor

INDISCH

Sambal Goreng Telor

30 min

4 personen

Makkelijk

Sambal Goreng Telor is hét bewijs dat je geen uren in de keuken hoeft te staan als je Indisch wil koken. Ook heb je geen arsenaal aan exotische kruiden nodig. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten zelfs al in huis! Deze pittige eieren zijn een heerlijk bijgerecht, maar doen het ook goed als snack op een verjaardag of tijdens een borrel!

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 8 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.

  • Kook de eieren totdat ze hard zijn (ca. 10 minuten) en ga ondertussen naar Stap 1.


Stap 1: Bereid het tomaten-sambalmengsel

  • Giet een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, ui en sambal 3 minuten. Gebruik naar smaak iets meer of minder sambal.

  • Voeg vervolgens de tomaat en het 100 ml water toe.

  • Roer alles goed om en breng het geheel op smaak met wat zout en (bruine) suiker. 


Stap 2: Bereid de eieren

  • Laat de eieren schrikken zodra deze klaar zijn en pel ze. Houd ze heel of snijd ze door de lengte doormidden.

  • Leg de eieren voorzichtig in je tomatenmengsel en schep er een deel van het tomaten-sambalmengsel overheen.

  • Zet het vuur laag, bedek de pan en laat het minimaal 15 minuten pruttelen. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe meer de smaken in de eieren trekken.


Stap 3: Serveer de sambal goreng telor

  • Serveer je Sambal Goreng Telor met nasi goreng (klik hier voor het recept) of witte pandan rijst en een fris komkommertje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 3 teentjes knoflook

  • 2 grote uien

  • 2 el sambal oelek

  • 1 grote tomaat

  • 100 ml water

  • 4 eieren

  • Suiker

  • Zout

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Selamat makan! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Serena vertelt je meer over de mix van eetculturen die zij heeft ervaren in haar opvoeding en dat Indische koken niet zo moeilijk is als het lijkt.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page