GRIEKENLAND

Paprikafetadip

25 min

4 personen

Deze dip op basis van feta is gemaakt met rode puntpaprika’s. Doordat de paprika’s in de oven worden geroosterd, krijgen ze een heerlijke zoete smaak.


Probeer ook:


Recept van: kokenmetelefteria.com

Paprikafetadip

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en laat ze 20 minuten lang garen.

  • Hak ondertussen de knoflook fijn en fruit het in olijfolie in een pan.

  • Haal de puntpaprika’s, wanneer ze klaar zijn, uit de oven. Verwijder voorzichtig het vel, de zaadjes en het steeltje zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.

  • Doe de puntpaprika’s, de olie met knoflook en de feta in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

  • 5 rode puntpaprika’s

  • 2 tenen knoflook

  • 200 gram feta

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten de Grieken niet iedere dag vlees. Volgens Elefteria is dit één van de grootste misvattingen over de Griekse keuken. Ze vertelt je er graag meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1