GRIEKENLAND
Paprikafetadip
25 min
4 personen
Makkelijk
Deze dip op basis van feta is gemaakt met rode puntpaprika’s. Doordat de paprika’s in de oven worden geroosterd, krijgen ze een heerlijke zoete smaak.
Probeer ook:
Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook en komkommer
Tirokafteri: Pittige dip van feta en tomaat
Recept van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en laat ze 20 minuten lang garen.
Hak ondertussen de knoflook fijn en fruit het in olijfolie in een pan.
Haal de puntpaprika’s, wanneer ze klaar zijn, uit de oven. Verwijder voorzichtig het vel, de zaadjes en het steeltje zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
Doe de puntpaprika’s, de olie met knoflook en de feta in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.