GRIEKENLAND

Tirokafteri

10 min

4 personen

Deze pittige dip van feta en tomatenpuree kan je zo pittig maken als je zelf wil. Gebruik één rode peper als je niet zo van pittig houdt en twee als je dol bent op een iets pittigere dip. Tip van Elefteria: deze dip is ook heerlijk bij een tosti.


Probeer ook:


Recept van: kokenmetelefteria.com

Tirokafteri

Bereiding

  • Snijd de rode pepers fijn. Bak het kort aan in olijfolie.

  • Doe de feta in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg de olijfolie met rode peper beetje bij beetje toe en proef tussendoor of het niet te pittig wordt.

  • Wanneer je de tirokafteri pittig genoeg vindt, voeg je een theelepel tomatenpuree toe.


Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')

Ingrediënten

  • 1 à 2 rode pepers

  • 400 gram feta

  • 1 tl tomatenpuree

  • 3 el olijfolie

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten de Grieken niet iedere dag vlees. Volgens Elefteria is dit één van de grootste misvattingen over de Griekse keuken. Ze vertelt je er graag meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1