top of page
Pindasaus

INDONESIË

Pindasaus

15 min

4 personen

Makkelijk

Dit recept is super makkelijk en veel lekkerder dan de (soms te zoete) satésaus uit de supermarkt! Maar noem je het nou satésaus of pindasaus? Hoewel je bij beide namen de bruine saus gemaakt van pinda’s bedoelt die je eet bij je saté (zoals bijvoorbeeld saté babi), is de officiële benaming pindasaus. Satésaus kan namelijk ook nog refereren naar andere sauzen die bij een houten spies met blokjes vlees worden geserveerd. In Indonesië is het ook gebruikelijk om een saus op basis van ketjap bij je saté te eten. Weten we dat ook weer. Deze pindasaus is ook heerlijk bij de bami goreng, maar in Nederland zijn we er ook gek op bij een broodje of patatje.

gemiddelde waardering 4.6 uit 5, gebaseerd op 7 stemmen, beoordelingen

Bereiding

  • Snijd de knoflook fijn en snipper de witte ui.

  • Zet een pannetje op het vuur, voeg olie toe en fruit de ui en knoflook.

  • Voeg de sambal oelek toe en fruit dit ook even mee, zodat alle smaken goed vrijkomen.

  • Voeg de pindakaas, ketjap en een beetje water toe en roer het mengsel goed door elkaar en laat een minuutje zachtjes doorkoken.

  • Voeg tot slot citroensap toe naar smaak. Breng het verder op smaak met zout en de witte peper.

  • Mocht de substantie van de satésaus te dik zijn, voeg dan nog een beetje water toe.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 grote witte ui

  • 2 el olie

  • 1 el sambal oelek

  • 4 el pindakaas (zonder stukjes)

  • 2 el ketjap

  • 3 el water

  • 0,5 citroen

  • 0,5 tl witte peper

  • 0,25 tl zout

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Selamat makan! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Rychell heeft zowel Indonesische als Antilliaanse roots. Deze eetculturen lijken meer op elkaar dan je in eerste instantie zou denken. Rychell legt het je uit.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page