top of page
Bami Goreng

INDONESIË

Bami Goreng

20 min

4 personen

Makkelijk

Naast het recept voor nasi goreng, hebben we nu ook het authentieke recept voor bami goreng! En het gebruik van rijst (nasi) of mie (bami) is niet het enige verschil. Dit recept, dat we hebben gekregen van Rychell, is met paksoi en roze garnalen. Door de korte bereidingstijd is het perfect voor de doordeweekse dagen, maar ook voor de weekenddagen waarin je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Succes gegarandeerd wanneer je het combineert met pindasaus en sate babi.

gemiddelde waardering 4.5 uit 5, gebaseerd op 2 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Kook de mie

  • Kook de eiermie volgens de verpakking. Let op: kook het niet te zacht, want je gaat het nog wokken.

  • Voeg ketjap toe als de mie is uitgelekt. Zet even apart.


Stap 2. Maak de bami

  • Snijd de knoflook fijn en snipper de witte ui. Hak vervolgens de selderij fijn en snijd de paksoi in grove stukken.

  • Verhit een grote wokpan, voeg olie toe en fruit de uien en knoflook. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze mee.

  • Breek de eieren en roer het goed door het mengsel in de pan, zodat er zichtbare stukjes ei ontstaan (soort roerei).

  • Voeg vervolgens de mie, paksoi en selderij toe. Breng op smaak met zout en witte peper. Voeg eventueel nog wat meer ketjap toe. Meng alles goed door elkaar en blijf goed proeven totdat het klaar is.

Ingrediënten

  • 250 gram eiermie (Soubry of Conimex)

  • 2 el ketjap

  • 1 grote witte ui

  • 2 tenen knoflook

  • 100 gram roze garnaaltjes

  • 2 eieren

  • 1 kleine paksoi

  • 15 gram selderij

  • Witte peper

  • Zout

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Selamat makan! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Rychell heeft zowel Indonesische als Antilliaanse roots. Deze eetculturen lijken meer op elkaar dan je in eerste instantie zou denken. Rychell legt het je uit.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page